Rebre Newsletter

Simple Contact form

Rebre newsletter

Drap-Art’16. Festival Internacional de Reciclatge Artístic de Catalunya se celebrarà el 16 al 31 de desembre de 2016, al Centre de Cultura Contemporània, CCCB, Macba, Arts Santa Mònica, plaça Reial, plaça dels Angels i La Rambla. 

L'exposició col·lectiva Drap-Art'16 és una mostra comissariada de les peces més destacades dels 20 anys de trajectòria del Drap-Art, de 68 artistes i més de 120 obres, que ja es van poder veure al Re:NEW Festival de Pittsburgh, EUA. Estarà oberta al públic del 16 al 30 de desembre a la Sala -1 del CCCB, d'11 a 20h. Els dilluns no festius i el 25 de desembre, estarà tancat. El 24, 26 i 31 de desembre, estarà obert d'11 a 15h.

El primer cap de setmana del festival, els dies 16, 17 i 18 de desembre, es realitzarà una marató de creació en directe en commemoració de la Marató de Creació i Reciclatge de Barcelona, amb què va començar les seves activitats Drap-Art fa 20 anys, al Hall del CCCB, d'11 a 22h.

Al mateix espai hi haurà tallers, espectacles, música i performances i el dissabte a las 19h la Desfilada de Moda Montevideo-Pittsburgh-Barcelona, per festejar la internacionalització del Drap-Art, aquest 2016. Entre els artistes confirmats podem citar LUVE, Sienta la Cabeza, Dj Halsen #1, i Eli Gras. Entre els tallers detaquem el de Drons creats a partir de deixalles de José Goñi.

A més hi haurà un debat sobre Territori i Art, amb ocasió de la presentació de la Plataforma Vértices i els nodes de treball iberoamericà. El relat visual de les experiències en territori dels artistes i grups que conformen l'espai de creació en xarxa. Comptarem amb Miquel Planas, artista i catedràtic de la Universitat de Barcelona, les fotògrafes Consuelo Bautista i Magdalena Correa, els artistes Pamela Martínez, Ignacio Rodríguez, Anna Recasens i Thomas Nölle, així com els curadores i gestors Claudia Gianetti, María Paz Montecinos i Jorge Piqué. Aula CED del Macba, el dia 16 de desembre, de 18 a 20h.

Aquest debat es posarà en relació amb l'instal·lació SEA-STORM de Thomas Nölle a la Sala -1, que parla de l'influència de l'activitat humana en el medi marí. És una col·laboració amb el projecte MARVIVA de l'Agència de Residus de Catalunya.

L'artista alemanya Stephanie Senge realitzarà una intervenció en l'espai públic. La Mani-Processó del consum amb ànima, que ens recorda el poder de transformació que tenim com a consumidors en aquests dies de consum nadalenc. La Mani es realitzarà el dia 23 a les 12h amb un vermut inicial al punt de sortida, la terrassa de l'Arts Santa Mònica, d'11 a 12h, i pujarà per La Rambla, s'aturarà a plaça Reial i la Boquería per parlar del malbaratament alimentari i la sobirania alimantaria, després anirà pel carrer Elisabets i acabarà a plaça dels Àngels amb una ceremonia d'agraïment.

La Mani es prepararà en un taller, on es realitzarà una reflexió sobre el consum, les deixalles que produïm i què en fem, alhora de treballar en la creació de slogans, cartells i pancartes que s'utilitzaran en la Mani. El taller es farà a l'Arts Santa Mònica, els dies 20 a 22, de 18 a 21h, i està obert a participació. Les inscripcions es poden realitzar a info@drapart.org

El tradicional Mercat Drap-Art de Nadal es realitzarà del 23 al 30 de desembre, a la plaça Reial, d'11 a 22h. Hi haurà un taller de reciclatge creatiu cada dia. El primer taller serà el dia 23 de creació d'Arbres de Nadal de cartró i paper de diari i el segon el dia 24, de creació de Rens nadalencs de suros de vi. Els tallers son gratuïts i es faran cada dia de 12 a 14h.

Estem tancant les últimes confirmacions del festival, aviat podreu consultar el programa complert en aquest mateix enllaç i a les nostres xarxes socials, Facebook, Twitter, Instagram (@drapart).