Rebre Newsletter

Simple Contact form

Rebre newsletter
open

RE:NEW Festival Pittsburgh, del 9 de setembre al 9 d'octubre de 2016
Un mes de celebració de reciclatge creatiu, transformació i sostenibilitat a Pittsburgh, amb una exposició internacional de Drap-Art com a eix principal

Pittsburgh és una ciutat de renovació, en la qual l'art i la cultura són els motors del canvi. El compromís de la ciutat amb les arts, en combinació amb pràctiques de sostenibilitat reconegudes internacionalment, és una de les raons per les que la ciutat sigui reconeguda com un dels millors llocs del món per visitar i viure.

Antany una ciutat plena de fum ocasionat per la indústria, amb els cels enfosquits pel sutge ja al migdia, Pittsburgh s'ha convertit en una ciutat post-industrial reinventada, compromesa amb la sostenibilitat, la construcció verda, i un nou urbanisme. Després d'un declivi precipitat durant el col·lapse de la indústria siderúrgica nord-americana, ciutadans creatius han redefinit l'economia de la ciutat a través de la tecnologia, el disseny i la reutilització. Amb la construcció d'un dels gratacels més verds del món, la nova torre al PNC Plaza, en el nucli urbà, i el renovat compromís del govern, les empreses, els filantròpics i les organitzacions sense finalitat de lucre, Pittsburgh es troba en una posició privilegiada per desenvolupar un nou debat entorn del que significa recuperar, redefinir i reinventar. És en aquest esperit que un grup de líders cívics intersectoriales ha col·laborat per presentar el RE:NEW Festival, un mes de celebració de reciclatge creatiu, transformació i sostenibilitat en tota la ciutat, del 9 de setembre al 9 d'octubre de 2016.

Mentre Pittsburgh experimenta un ressorgiment, aquest nou festival col·laboratiu mostra les arts i la cultura, les indústries creatives i tecnologies sostenibles més avançades de la ciutat. Un pilar clau del RE:NEW festival és l'estrena nord-americana de Drap-Art, el Festival Internacional de Reciclatge Artístic de Catalunya, que se celebra anualment a Barcelona. Aquesta exposició internacional, comisariada per la seva fundadora i presidenta Tanja Grass, presideix l'escenari de la programació dinàmica, incloent exposicions d'art, tant a galeries convencionals com a espais urbans alternatius, art públic, visites a llocs industrials recuperats, fires de productes de upcycling, cinema, actuacions i exposicions comercials mediambientals amb la temàtica del festival de reciclatge creatiu i transformació. S'espera que turistes culturals, professionals de la indústria, artistes i els residents de la regió assistiran a les festivitats de tot aquest mes.

Un grup intersectorial de líders cívics significatius en el ressorgiment de la ciutat s'han unit per oferir el RE:NEW Festival com una expressió de quant ha evolucionat la ciutat: Greater Pittsburgh Arts Council, Pittsburgh Downtown Partnership, The Andy Warhol Museum, el Museu Carnegie d'Art, Sustainable Pittsburgh, Consell de Recursos de Pennsylvania, el Pittsburgh Cultural Trust, VisitPITTSBURGH, i la Conferència de Allegheny de Desenvolupament Comunitari.