Rebre Newsletter

Simple Contact form

Rebre newsletter

Drap-Art va començar com a festival fa 20 anys. La Marató de Creació i Reciclatge de Barcelona es va celebrar el 1996 i 1997, i va rebre uns 30.000 visitants. El 1997 Drap-Art també va organitzar el Recykl Art Fest, un intercanvi entre artistes iugoslaus i barcelonins en la Biennal de Montenegro. Aquesta experiència va inspirar dos tallers d'intercanvi Digues-me el que tires i et diré qui ets, concebuts per Flo Guerin, a Jerusalem, el 1998 i a Barcelona el 1999, i l'exposició itinerant Evil Empire.

Des de l'any 2004 Drap-Art disposa del seu propi centre d'operacions, l'Espai Drap-Art, on reuneix la seva seu social, oficina, sala d'exposicions i centre de documentació. El mateix any torna al format d'esdeveniment anual, amb el Festival Internacional de Reciclatge Artístic de Catalunya, que en l'edició de 2015 va rebre uns 10.000 visitants i aquest any se celebrarà del 16 al 31 de desembre de 2016.

Des de 2010 Drap-Art organitza diversos mercats de reciclatge artístic i consum sostenible, sobretot a la plaça Real, on compta amb edicions de primavera i tardor, i va acompanyat de tallers i activitats organitzats conjuntament amb l'Associació d'Amics i Comerciants de plaça Real en el marc del projecte la Reial és mou.

Des del 2011 també organitza l'exposició Drap-Art a Arenas, al centre comercial Arenas, i diverses mostres internacionals itinerants com Reciclatge Artístic. Res desapareix, tot es transforma, que es va poder veure a Pequín, Xangai i Tòquio i From Waste to Resource. Recovering Sustainable atitudes que va viatjar a Alemanya, Hongria, Itàlia i França.

El 2015 Drap-Art guanya el Premi Bonart atorgat per la Revista Bonart i actualment està preparant diversos festivals internacionals per 2016. Del 13 al 17 d'abril es va celebrar el primer Drap-Art Uruguai a Montevideo i del 9 de setembre al 9 d'octubre Drap-Art tindrà el seu debut nordamericà a Estats Units amb el RE:NEW Festival de Pittsburg.