Rebre Newsletter

Simple Contact form

Rebre newsletter

Drap-Art torna a la plaça Reial amb tallers de reciclatge creatiu i el seu Mercat de Reciclatge Artístic i consum sostenible. Cada dissabte de setembre, octubre i novembre
Tallers de 12 a 14h Mercat d'11 a 22h

Calendari de tallers

02/09 Capseta-clauer - Aurora Martínez i Marga Urbano - Reciclaje Sostenible
Transformarem el coll d'una ampolla de plàstic en una divertida capseta-clauer. En aquest exercici de reaprofitament tallarem el coll d'una ampolleta i li posarem un tap d’ampolla a cada cantó. Li afegirem una anella i cadena de clauer i ja tindrem acabat aquest objecte de doble ús.

09/09 Cinturons de cautxo - Toty Marchissio -  Producciones Pikulinas
El taller consisteix en dissenyar un cinturó reutilitzant càmeres de bicicletes. Els participants del taller triaran una càmera per elaborar el cinturó, netejaran el material amb una crema, després realitzaran els forats necessaris i procediran a la col·locació del fermall-botó. Finalment el decoraran com més els agradi.

16/09 Moneder de tetrapack - Tetrapack purse - Reciclaje Sostenible
En aquest taller aprendrem a crear un moneder d’un envàs de xampú o similar. Només necessitarem unes tisores o cutters, tanques metàl·liques de pressó i paper de vidre per poder aprofitar un enevàs que si no acabaria a la brossa.

23/09 Anell imperdible -  Yael Olave - Yomismadesign.org
Anell creat amb imperdibles, cables de colors de connexions elèctriques i comptes de vidre. L’objectiu general del taller és acostar els participants a la joieria i els seus principis estètics, percebent a més el reciclatge com una possibilitat estètica a través de l’experiència de fabricació de diverses peces de joieria feta a mà amb materials reciclats.

30/09 Ballarina Pinça - Daniel González - Bicholamp
Divertit taller que es realitza amb pinces de fusta de la roba, filferro, plàstic de borses reciclades, marcador. Separem les parts de la pinça de fusta i les enfrontem i peguem, les foradem per passar filferro per formar els braços. Tallem cercles de plàstic de borses reciclades per formar la faldilla de la ballarina. Pintem pèl, ulls, boca i sabatilles de ball amb el marcador negre. Taller per a tot tipus de persones i de totes les edats, fins i tot nens a partir de 7 anys.

07/10 Capseta de closca d'ous - Norma Gordon  - Retrotíteres
En aquest taller aprendrem a decorar capsetes amb una tècnica tradicional que sembla de trencadís, però es fa amb la pela d’ous.

14/10 Sweet bag o moneder reciclat - Jesica García - Periferia 381Per a aquest taller es necessiten envasos de Petit Suisse, tisores, cola, silicona i cremalleres.
La idea és confeccionar un moneder petit per a les monedes amb els recipients dels berenars bevibles dels nostres fills i filles petites. És un taller simple, dinàmic, per a nenes, nens i adults 

21/10 Clauers de cautxo - Toty Marchissio - Producciones Pikulinas
El taller consisteix en la creació d’un disseny de clauer, utilitzant cobertes de bicicletes reciclades. Els participants del taller triaran una coberta per elaborar el clauer, netejaran el material amb una crema, després realitzaran els forats necessaris i procediran a la col·locació d’una volandera per col·locar les claus i del rebló per tancar-ho.

28/10 Fantasmes reciclats - Daniel González - Bicholamp
Amb ocasió de Tots Sants, la Castanyada y Halloween, ens va semblar divertit programar un senzill taller de fantasmes per a tots els públics. Vine a crear el teu propi fantasmet!

04/11 Anells de cables de colors - Yael Olave - Yomsimadesign.org
Anells fets amb cables de colors trenats entre si amb acabament metàl·lic que serveix d’unió dels dos extrems dels cables ja trenats. L’objectiu general del taller és acostar els participants a la joieria i els seus principis estètics, percebent a més el reciclatge com una possibilitat estètica a través de l’experiència de fabricació de diverses peces de joieria feta a mà amb materials reciclats.

11/11 Atrapasons reciclats - Jesica García - Periferia 381
Aquest taller requereix filferro per donar la forma circular al atrapason i penjar-li les decoracions realitzats amb cintes de tela, cinta de cassetes o VHS, amés de revistes, llibres, xapes circulars de rodets de películ·la, anelles de llaunes de refresc o cervesa. Per treballar es necessiten, tisores amb tall de formes i regles amb formes i cola. La idea és utilitzar aquests materials i donar-li una forma que recorda als atrapasons que es pengen sobre els llits i que també s'utilitzen com a element decoratiu per les finestres i com a mòvils.

18/11 Papa Noel reciclat - Daniel González - Bicholamp
Ara que s'apropa el Nadal, farem aquest divertit i senzill taller de Papas Noel. Només necesitem un pinzell descartat, pintura i alguns elements decoratius.

25/11 Adorns de Nadal - Silvia de Leonardis - Bisutería de Leonardis
Pel Nadal ens anirà molt bé saber fer alguns adorns de per la casa i l'arbre. En aquest taller aprendrem a fer adorns amb anelles de llaunes i tetrabricks.

Artistes participants

AC Colecciones Recicladas, Bicholamp, Bisuteria de Leonardis, Bolsos Veo Veo, Botón de Nácar, Carmen Art, Carolata, ClaradeClara, El 8 es nuestro, El árbol design, Forquillart, IllariyArt, Makrama, Massisipi Recycled Steamboats, Neus Artworks, Origamiwear, Palola, Perifera381, Producciones Pikulinas, Reciclaje Sostenible, Reciclando Sonidos, Retrotíteres, Síndrome de Diógenes, Teo Geo, Thrinidad Design, Vitriolum, Yomismadesign, Zebraba.

 

www.laReial.com
www.drapart.org