Back to top

Welcome

Et convidem que naveguis per la nostra pàgina web, a conèixer el nostre festival i la seva història, el nostre mercat i els projectes socials i comunitaris que realitzem durant l’any.

A més, a la nostra botiga online trobaras alguns dels treballs dels artistes que posen el seu granet de sorra en la lluita contra la contaminació ambiental. Perquè el seu impacte sigui cada vegada més gran, col·labora i regala art sostenible!

Abans del confinament ens trobàvem en una carrera contrasentit cap a una emergència climàtica sense precedents i és molt probable que el virus de la Covid-19 en sigui una conseqüència. Esperem que les hores de confinament forçós hagi servit per a reflexionar i adonar-nos que es pot viure amb molt menys, però amb més temps per reflexionar i cuidar-nos més les/els unxs a les/als altres.

En moments de crisis com el que estem vivint és més important que mai adonar-se que la cultura i l’art no sols són entreteniment o adorns decoratius, sinó part intrínseca del nostre ésser, que són eines per a la reflexió, l’anàlisi creativa de la nostra situació i per a trobar nous camins.

El 2020 hem concentrat el nostre festival en el barri Gòtic, que a causa del procés de gentrificació, primer es va quedar gairebé sense veïns i després amb les restriccions per a viatjar, sense turistes. Amb gairebé totes les persianes dels negocis baixades, necessita dinamització més que cap altre.

Hi veiem una oportunitat perquè pugui reinventar-se i convertir-se en un model per a una societat més creativa, ambientalment més sostenible i socialment més equitativa i justa.

L’acció Trash People de HA Schult a la Plaça Reial al 2007 realitzat en col·laboració de Drap-Art, va inspirar a Manuel Bozzo a realitzar aquest video que va titular ¿Trash People?

El reportatge Artistas sin desperdicio de El Escarabajo Verde de 2006, que es va emetre a RTVE a nivell nacional i a tota Amèrica del Sud, és tan vigent com fa 15 anys i reflecteix molt bé l’esperit de Drap-Art.

A més a més, el 2020 ens vam haver d’adaptar a les noves mesures de seguretat sanitàries, realitzant exposicions en diversos edificis emblemàtics del barri, creant un circuit amb diverses sales expositives per a reduir l’aforament, i activitats a l’aire lliure d’aforament reduït i bona ventilació.

Finalment, malgrat tot, l’esdeveniment va créixer i es va enriquir gràcies a la participació de Fousion Gallery, el Reial Cercle Artístic, Villa del Arte Galleries, el Centre d’Artesania de Catalunya i la Sala Perill (de Dani Sierra), així com la Facultat de Belles arts de la Universitat de Barcelona, de la qual ha nascut el Drap-Art Jove.

El 2021 volem mantenir aquest format i treballar-lo encara més: mostrar i intervenir artísticament edificis i places emblemàtiques del nostre barri, per a mostrar el seu valor i tornar a atreure visitants al barri, però persones interessades en el seu valor històric i cultural, i, sobre tot, en la seva gent. Aquesta és una aportació positiva que podem fer a la reactivació econòmica.

Participaran pioners de l’art ambiental com HA Schult, mentor i col·laborador de Drap-Art des de fa anys. També presentarem el Terzo Paradiso de Michelangelo Pistoletto, que reivindica la responsabilitat individual i col·lectiva per a aconseguir una societat on naturalesa, esser humà i tecnologia estiguin en equilibri, en col·laboració amb Savina Tarsitano, ambaixadora del projecte a Barcelona i co-fundadora d’Espronceda Center for Art & Culture, i Fondazione Pistoletto / Cittadellarte.
A més a més trobarem artistes destacats en l’exposició comissariada, seleccionats per els co-comissaris Joan Abelló, Tanja Grass, Robert Kaltenhäuser i Jasmin Waschl.

Finalment volem celebrar el nostre 25 aniversari amb l’edició d’un llibre de fotografies de Consuelo Bautista, qui ha documentat les nostres activitats tots aquests anys per reflectir l’esperit de Drap-Art, que podem resumir com l’impuls de donar-li valor a allò descartat, rescatar el que s’ha oblidat o menyspreat, i trobar tresors en les escombraries.

Drap Art Barcelona

Festival

Tenda Online

Drap-Art

Internacional

Drap-Art