Back to top

Welcome

Et convidem que naveguis per la nostra nova plana web i esperem que t’agradi.
Al Drap-Art estem aprofitant aquest estrany temps de confinament per posar-nos al dia i reflexionar sobre el que podem fer perquè l’economia no s’enfonsi, però que sigui més sostenible.
Portem des del 1995 avisant de les conseqüències desastroses del malbaratament dels recursos i el consumisme desaforat que ho omple tot de deixalles, fins que finalment la contaminació pels microplàstics i la crisi climàtica ja són fets reconeguts, però ni així es  va poder parar la màquina.
Ara, per un virus, ha parat i el medi ambient ho agraeix. Quan es posi en marxa una altra vegada, ens oblidarem del medi ambient? De la fam al món? Del drama de la migració clandestina? De les guerres?
Potser que amb la creativitat i l’ingeni de l’art podrem contribuir a que no s’oblidi i ajudar a fer front a aquest repte.
En aquesta secció, cada setmana publicarem un vídeo d’un artista que s’hagi filmat a casa durant aquest confinament, que ens expliqui la seva visió de com vol que sigui el món quan tornem al carrer i com està contribuint o com podem totxs contribuir a aconseguir-lo. No dic “tornem a la normalitat”, perque no volem tornar a la normalitat autodestructiva d’abans, volem un món nou més sostenible en tots els aspectes, i ho hem de plantejar ara.

Marcel.li Antúnez Roca al Drap-Art Pittsburgh

Bestiari

Albert MERINO utilitza el vídeo com una eina de desconstrucció de la realitat a través de la qual reinterpreta les imatges i les recontextualitza.
Realitza així un treball de dissecció en el qual convergeixen diferents estrats temporals al mateix temps, creant un univers oníric i fictici, a cavall entre el real i l’imaginari.

Obrim la nostra Home amb una imatge del vídeo Bestiari, aquesta peça gairebé visionària es va poder veure al Drap-Art’18. Mostra una gran ciutat buida, poblada només per animals.

Com si Merino fa 2 anys ja hagués intuït el moment que ara vivim, tancats a casa, amb les ciutats desertes i senglars passejant-se per la Diagonal, delfins als canals de Venècia, i ossos passejant-se per Gijón.

Al Drap-Art’19 Merino va presentar La condició present, un vídeo que segons la definició de l’artista, és una reflexió sobre l’ús polític del territori i el concepte de col·lapse aplicat a lo social i a lo polític, on els essers humans acaben abandonant el planeta en unes estranyes naus-vivenda.

És una altra premonició del que ens espera?
Esperem que aquesta vegada no sigui així.

Què fem?

Drap-Art

Drap News

Actualidad de Drap-Art

Drap Art Barcelona

Festival

Tenda Online

Drap-Art

Internacional

Drap-Art