Back to top

Welcome

“Per què la guerra?, Existeix un mitjà de lliurar als humans de l’amenaça de la guerra? De canalitzar l’agressivitat de l’ésser humà i armar-lo millor psíquicament contra els seus instints d’odi i de destrucció? Aquestes són les preguntes que el 30 de juliol de 1932 Albert Einstein planteja, inquiet, en una carta a Sigmund Freud, en circumstàncies que la violència feixista i nazi s’estén per Europa.” El que li contesta es pot consultar en el Correu de la UNESCO de març 1993.

Ara, amb l’escenari de guerra a les portes d’Europa, aquesta pregunta torna a ser una vegada més de candent actualitat, en un escenari polític en el qual les nacions i les grans corporacions s’assemblen cada vegada més a ocells rapaços, el sistema bancari ha donat l’esquena al patró d’or per a convertir-se en un joc piramidal en el qual el que paga el compte, és l’últim (a veure el reportatge de Carmen Losmann, Oeconomia, 2020, emès per betevé).

Pau Riba and the Mortimers, Drap-Art’08

Video general del Drap-Art’21 realitzat per Jéremie Delaveau

En paral·lel, estudiosos de l’espiritualitat humana com Bert Hellinger, estan desenvolupant tècniques per a resoldre els conflictes, reconeixent-li a cada ésser humà el lloc que li correspon en la seva família o comunitat, ja que part de la base que les agressions sorgeixen de necessitats no ateses de l’ésser humà.

No sols es tracta d’acabar amb la violència, sinó també amb la manipulació i la persuasió, es tracta de reflexionar i definir les necessitats de cada persona, per a crear entorns beneficiosos per a tota la comunitat, en els quals cada persona pugui tenir el seu lloc i se senti realitzada. La creativitat i el treball manual són grans eines per a aconseguir diferenciar les necessitats i desitjos imposats per patrons familiars o socials, per les xarxes i la publicitat, dels inherents en cada ser. I aquesta també és la via a la veritable sostenibilitat.

Pel Drap-Art han passat grans cronopis i artistes, que han seguit la seva intuïció, el seu talent, la seva empatia i el seu amor en aquest camí que és la vida. Avui recordem a Pau Riba, qui ens ha deixat el 6 de març. Esperem tornar-nos a trobar en una altra dimensió!

Imatge de portada: Tea For Two i A Clean Sweep de Lesley Yendell
Foto: Consuelo Bautista

Fotos de Pau Riba and the Mortimers de Mario Roldan

Drap Art Barcelona

Festival