Back to top

Convocatòria d’artistes Drap-Art’21 Al Gòtic!

Enguany Drap-Art’21 Al Gòtic! Festival International d’Art Sostenible de Catalunya celebra el seu 25 aniversari i ens encantaria celebrar-lo amb tu! Presenta’t a la convocatòria!

Termini de presentació i entrega
Presentació de projectes fins al 15 d’agost 2021

Espais expositius
El festival ha canviat el seu format per a descentralitzar les seves activitats en diferents espais a causa de la nova situació, per a així poder evitar aglomeracions i contagis.
L’edifici del Borsí, situat a la plaça de la Verònica 2 (amb carrer Avinyó 23), que en els seus orígens va ser el Casino Mercantil de Barcelona i durant molts anys la seu de la Llotja, Escola d’art i oficis, es preveu que acollirà per segon any consecutiu les obres d’art dels artistes seleccionats per la convocatòria del festival. La part de disseny i artesania s’exposarà a Artesania Catalunya i al Mercat Drap-Art de la plaça Reial. També hi ha l’opció de proposar obres per espais públics i places del barri Gòtic.
L’any passat s’hi van sumar més espais i galeries amb exposicions comissariades i aquest any tornaran a formar part de l’esdeveniment.

Objectius de la convocatòria
La convocatòria de Drap-Art vol oferir l’oportunitat al número més ampli i variat d’artistes possible per a mostrar els seus treballs al gran públic a aprofitar la seva plataforma d’artistes, per entrar en contacte amb altres creadors, emergents o de llarga trajectòria, que treballen conceptes i relacionats amb temàtiques ambientals i socials, i reutilitzen materials descartats en la creació de les seves obres. Volem fomentar el debat, l’intercanvi d’idees i la recerca de solucions a través de l’art i propostes multidisciplinàries, fomentar la sensibilització ambiental del públic a través de l’art, la creativitat i el pensament crític, propiciant la transformació social cap a un món socialment més just, econòmicament més equitatiu i ambientalment més sostenible.

Participants
La convocatòria està oberta a artistes, dissenyadors, artesans, artistes escènics, músics, educadors i conferenciants professionals, emergents i amateurs de tot el món, individualment o com a col·lectiu. La inscripció és gratuïta.

Criteris de selecció
Les obres han d’estar creades a partir de la reutilització de materials i treballar conceptes relacionats amb la sostenibilitat social i mediambiental, com el canvi climàtic, la contaminació per plàstics, fenòmens migratoris, etc. Els criteris de valoració tindran en compte l’excel·lència artística, l’originalitat i la qualitat dels acabats.

Modalitats
• Intervencions en l’espai públic i art urbà
• Exposició (Instal·lacions i obres de gran format, collage, assemblage i tècnica mixta, escultura, fotografia)
• Audiovisuals
• Tallers o creació en directe
• Performances, espectacles i concerts
• Conferències i taules rodones
• Propostes multidisciplinàries
• Disseny i artesania (Mercat i exposició)

Declaració de drets d’autor
El autor haurà de garantitzar que les obres que presenta són seves. Cedirà els drets d’autor de les obres que quedin seleccionades a Drap-Art per realitzar la campanya de difusió del festival.

Jurat
Estarà format per experts del món de l’art. Confirmats fins ara: Tanja Grass (Directora i curadora de Drap-Art), Lucido Petrillo (artista plàstic i professor de la Facultat de Belles arts de la Universitat de Barcelona), Savina Tarsitano (Ambaixadora del Tercer Paradís, y Co-fundadora de Espronceda Center for Art & Culture), Saverio Teruzzi (Coordinador dels Ambaixadors del Tercer Paradís), Jasmin Waschl (Directora de Fousion Gallery, curadora i consultora de Drap-Art).

Incentius
• L’exposició de la teva obra en el Festival
• La inclusió de la teva obra al catàleg del festival
• Presentacions individuals de les teves obres exposades
• Espai per participar en les conferències, per presentar el teu projecte
• Espai de networking amb altres artistes, crítics, curadors, galeries del Festival
• Un any de quota gratuïta de la associació Drap-Art
• Formar part de la plataforma d’artistes de Drap-Art per a futurs projectes

Forma de presentació
Només es podran presentar els projectes a través del formulari online previst a tal efecte. No es tindran en compte projectes enviats per correu postal o electrònic ni per WhatsApp. S’haurà de presentar un formulari per obra, però no cal tornar a omplir-lo tot, podeu fer un “copy paste” i només actualitzar les dades de l’obra en qüestió. El nom dels arxius que pujareu hauran de posar: nom de l’artista + títol de l’obra + any de creació + mides en cm.

Formulari d’inscripció
Per formalitzar la inscripció a la convocatòria, s’haurà d’omplir el formulari d’inscripció amb la següent informació:

• Biografia concisa (500 caràcters màxim)
• Declaració d’intencions (perquè fas el que fas)
• En el cas de les intervencions en l’espai públic, l’art urbà i les instal·lacions: títol de l’obra presentada, any de creació, mides, materials i tècnica, necessitats de muntatge.
• En el cas de l’exposició: títol de l’obra presentada, any de creació, mides, materials i tècnica.
• En el cas d’audiovisuals, tallers, performances, espectacles, concerts: descripció de l’activitat, incloent durada, necessitats tècniques i un vídeo de l’obra completa o un trailer de l’obra.
• Per a conferències: una sinopsi de la presentació proposada, necessitats (projector, ordinador portàtil, traductor)

Termini de presentació i entrega
Presentació de projectes fins al 15 d’agost 2021

Resolució de la convocatòria
Els artistes seleccionats es donaran a conèixer per correu electrònic el 30 d’agost 2021.

Exposició
Del 18 de novembre al 21 de desembre de 2021.